Barion Pixel

Zomo HOME

Csakragyertyák – 1. rész

A csakrák az ember étertestében található örvénylő és egymással is kommunikáló energiaközpontok. A csakra szanszkrit eredetű szó jelentése kerék, korong.

Testünkben 7 csakra található, melyeknek az óramutató járásával megegyező, örvénylő mozgása biztosítja, hogy az energiákat el tudják nyelni környezetükből. A forgási irány megváltozásával az energia kifelé áramlik, ám ezekkel a változásokkal biztosítható a test egyensúlya, hisz az indiai filozófia szerint testünkben így kering az éltető energia, azaz a prana. Ha egy csakra nem tartja meg kellően az energiát, annak általában túlzott stressz, feszültség vagy negatív gondolatok állnak a hátterében. A helyi auraként is felfogható, különböző színekben pompázó csakráknak főként biológiai funkciójuk van. Energiaközpontjaink helyes működésével jelentősen hozzájárulhatunk testi és lelki egészségünkhöz, így érdemes figyelnünk életmódunkra.

  1. RÉSZ
  1. CSAKRA – GYÖKÉRCSAKRA

Az 1. csakra a  gerincoszlop alján, a fa­rok­csontnál helyezkedik el.

A Földhöz a legközelebb található csakra a földdel, az anyagi világgal való kapcsolatot, a túlélés ösztönét irányítja.

A gyökér-csakra köt össze mindet az anyagi világgal. A kozmikus energiákat átveszi a testi-földi síkra, mialatt a föld energiája ezen a csakrán át áramlik az energiarendszerünkbe.

A  gyökércsakra gyertya vörös színű, geránium illóolajjal illatosított.

A gyökércsakra határozza meg lelki és fizikai biztonságérzetünk alapját, ide kapcsolódik a fizikai túlélés ösztöne (a menekülj vagy harcolj döntés), a fájdalom és az öröm érzése, az önmagunkért való kiállás, az önbecsülés képessége. Ez a csakra tárolja a családi és szellemi „gyökerekkel”, hagyományokkal, hiedelmekkel kapcsolatos információkat. A gyökér csakra irányítja az anyagi világgal való kapcsolatunkat, a birtoklással összefüggő érzelmeket, mint például a vágyat, haragot, mohóságot, féltékenységet, fös­vény­séget. A csakra egyensúlyzavarára utalhat: életuntság, fásultság, érzelmi labilitás, rögeszmék, függőségek, nyugtalanság.

Csakra - miért jó?

Így kerülünk kapcsolatba “az anyaföld szellemével”, megismerjük elemi erejét, szeretetét és türelmét. Az élet és a túlélés alapvető szükségletei mind egyéni, mind globális szinten az első csakra hatásterű létébe tartoznak. Az első csakra nyitottságának köszönhető a földi élet, és a fizikai lét igenlése, valamint az a képességünk, hogy harmóniában tudunk élni a föld erejével, sőt tanulunk tőle. Ezért a gyökér-csakra a föld elemeihez van hozzárendelve, színe a tűzpiros, az energia és az aktivitás, bolygónk legbelső magjának a színe.

Ez a csakra szilárd talajt ad a lábunk alá, amelyre felépíthetjük életünket, ugyanakkor gondoskodik az alkotói tevékenységünkhöz szükséges energiáról. Terveink végrehajtásához erőt, állhatatosságot kölcsönöz. Az egzisztencia felépítése, az anyagi biztonság megteremtése, a családalapítás mind-mind az első csakra hatáskörébe tartozik, ugyanúgy, mint a szexualitás, amely a testiséget és gyermeknemzést is jelenti egyben. A gyökér-csakra az életerő forrása, az élethez szükséges alapot képezi a magasabb rendű csakrák számára. Általa állunk kapcsolatban a Kundalini-energia kimeríthetetlen erőtartalékaival.

Energiarendszerünk irányítója a gyökér-csakra, a kollektív tudatalatti székhelye, melynek elraktározott ismeretei megnyílnak előttünk.Ha az első csakra egyensúlyban van a hetedik csakrával, akkor az ember belső egyensúlya is megmarad.

A gyökércsakra vagy más néven Muladhara jelentése támaszték. E csakra energiái a gerincoszlopot és a vese környékét látják el, ám ide tartoznak még a mellékvesék is. A vörös színű gyökércsakra fő feladatai közé tartozik a munka és a pénzkeresés területe, a fizikai erőnlét biztosítása és a megtisztulás folyamata. Ha helytelenül működik ez az energiaközpont, akkor az alábbi betegségekkel kell szembenéznünk: aranyér, bélbetegségek, súly- és vérnyomásproblémák, vesegondok, epekő, gerincbántalmak, reuma és ízületi megbetegedések. Harmonizálása érdekében fontos, hogy elég időt töltsünk a természetben és rendszeresen végezzünk testmozgást.

A gyökércsakra felelős a bizalom, bizalmatlanság, stabilitás, biztonság, bizonytalanság témakörökért. A fizikai lét igenlése, a lelkesedés, az életöröm vagy annak hiánya, a melankólia, kedvetlenség, állandó fáradtságérzet rendelhető ide. Van-e elegendő erőd a megvalósításhoz, anyagi biztonságban érzed-e magad, vagy félelmek gyötörnek? Bízol-e a sorsban, az emberekben, a jövődben, vagy aggályok, kétségek gyötörnek? Egészséges vagy-e? Áldozatnak érzed-e magad életed bármely területén? Felelősséget vállalsz-e magadért és tetteidért? Bízol-e abban, hogy mindig minden a rendelkezésedre áll, ha szükséged van rá? Ha bármely pont megérint, érdemes foglalkozni a gyökércsakráddal.

Hogyan működik a csakra gyertya?

A csakrapontokra helyezve a csakragyertya hő és enyhe vákuum hatással, füstgázaival, gőzeivel stimulálja az adott ponton található idegvégződéseket. A csakragyertya emellett bioenergetikai hatásával segít helyreállítani az emberi szervezet e­ner­gia­rend­sze­ré­nek betegség vagy külső hatások miatt megváltozott e­gyen­sú­lyát.

A csakragyertya használata ajánlott tehát:
– komplex testi-lelki panaszok kiegészítő kezeléseként
– holisztikus gyógymódokhoz
–  természetgyógyászati kezelésekhez

Ha úgy érzed, hogy a fenti tünetetek, betegségek kezelésében az 1. csakra gyertya segíthet Neked, válassz kínálatunkból, melyet itt találsz:

https://zomohome.hu/termekkategoria/aromaterapia/csakragyertyak/

Ha nincs még gyertyakoppintód, nézd meg ezt: https://zomohome.hu/termek/gyertyakoppinto/

Ha kérdésed van, vagy tanácsot szeretnél, írj nekünk az info@zomohome.hu címre.

FONTOS! Ha gyertyát használunk, figyeljünk arra, hogy soha ne hagyjuk felügyelet nélkül, hiszen a tűzzel játszunk. A gyertyát ne fújjuk, hanem koppantóval, vagy kezünkkel oltsuk el.